Docente

De drukte van het leven heeft Sophie naar meditatie geleid

Sophie van Aanholt

Als je haar 10 jaar gleden had gevraagd om te gaan mediteren had Sophie meest waarschijnlijk gelachen! Zitten, in stilte? Ze dacht dat het onmogelijk was voor haar. Hyperactief en super energiek, stil zitten was gewoon niet iets voor haar.

Gelukkig kreeg ze door het leven de kans om hier haar mening over te veranderen.

Ze werkt bijna 15 jaar in de financiële industrie en 10 jaar geleden kreeg ze een burn-out. Toen begon haar zoektocht naar rust en tevredenheid.

Destress Lab Home.jpg

Een lang verhaal kort

Om een lang verhaal kort te maken, na het afronden van haar Vinyasa yoga docente opleiding, wilde ze dieper ingaan op wat meditatie te bieden heeft. Ze heeft toen meerdere soorten en stijlen geprobeerd. Toen ze de methode van Unplug Meditation in Santa Monica ontdekte was ze direct verkocht. Simpel en toegankelijk. Eindelijk kon ze rustig stil zitten en mediteren.

Toen was ze al lang hersteld van van haar burn-out, maar toch, zoals de meeste van ons had ze veel stress in haar leven en begon ze steeds slechter te slapen. Dag na dag werd ze steeds minder vrolijk en haar geduld, wat toch al niet haar sterkste kant was, raakte nog sneller op. Ze merkte dat ze zowel thuis als op kantoor niet de persoon was die ze wilde zijn.

Altijd haasten met de kinderen en niet van het moment kunnen genieten. Ze had het gevoel dat ze altijd aan het rennen was en nooit genoeg tijd had. Ze was er klaar mee en besloot er iets aan te gaan doen.

Toen begon ze dagelijks te mediteren, ze startte met 5 minuten per dag. Ze zag al snel verandering, ze werd rustiger en kon weer slapen! Ook werd ze steeds scherper en minder chaotisch. Haar goede humeur en geduld waren weer terug!

Sinds die tijd is meditatie een vast onderdeel van haar routine geworden en is haar leven totaal verandert. Meditatie heeft haar niet perfect gemaakt, maar zij voelt zich ontspannen, heeft veel meer geduld en kan genieten van het moment.

Tijd kunnen we niet controleren, maar onze gedachten kunnen we kiezen en het verandert hoe we ons voelen en wat we uitstralen.

Zij wenst dat de hele wereld de voordelen van meditatie kan ervaren. Iedereen verdient het om ontspannen en gelukkig te leven. Zo maken we de wereld een mooiere en betere plek voor iedereen!